svar på frågan

Var bara tvungen att göra ett inlägg om detta, det är så otroligt roligt att berätta!

Precis så som du säger Ida, så frågar alltid personerna som jag ska fotografera mig hur dem ska se ut, vad de ska ha på sig, hur de ska göra, ska dem le eller kanske skratta? Varenda gång skrattar jag till lite, jag menar, visst låter det lite roligt? Jag kan börja med att ge lite tips.

1. Om man ska fotografera en person som man aldrig har gjort förut, se till att personen är trygg och är med på var och hur ni ska fotografera (vilken plats osv). Jag säger inte exakt vad mina modeller ska ha på sig, dem får ha på sig exakt vad dem vill. Personligt tycker jag det är väldigt bra om modellen har foundation eller puder för då minskar det att det "skiner" i pannan m.m.. Men det är absolut inget måste. Jag tycker det är roligt om man testar att fota på flera ställen, jag vill gärna ha bilder från olika perspektiv! Om du ska fotografera en person så kan det bli lättare om du tar med en kompis som kanske hjälper dig att hålla reflexskärmen eller kanske till och med hjälper till med sminkningen?

2. När det handlar om när modellen sk "posa" framför kameran så säger jag åt modellen att stå,sitta,ligga (osv) på ett sett som är skönast för dem, dem ska ju inte behöva lida... :) I början när jag fotograferar ber jag alltid modellen att stå stilla och le eller skratta, för det kan ju dem flesta! Sedan utvecklar jag det genom att säga - Lyft på hakan, vänd dig hit och dit, sträck ut armen, luta dig mer hit, osv.

3. När modellen frågar mig "hur ska jag se ut", så brukar jag oftast svara:
- Du får se ut exakt hur du vill!
Vissa kanske vill använda sig av smink, vissa inte. Lite svårt att förklara exakt svaret på denna fråga..

När jag är klar med fotograferingen säger de flesta : -"vad duktig du är".  Men egentligen så tar jag bara kort på personen och visar på bild hur vackra dem är.

Hoppas det var lite svar på din fråga! :)